Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

HOW TO: VOORBEREIDEN OP EEN BEURSBEZOEK

Maak je bezoek aan de Webwinkel Vakdagen 2023 een succes met onderstaande tips!

Haal het beste uit je beursbezoek

Het bezoeken van een beurs kan best overweldigend zijn. Beursgebouwen zijn vaak enorm groot, er komen tientallen sprekers en er zijn honderden exposanten aanwezig. Hoe zorg je er dan voor dat je het beste uit je beursbezoek haalt zonder tijd te verspillen? Door een goede voorbereiding natuurlijk! JRNY en KING Software geven je graag tips over hoe jij je het beste kunt voorbereiden op je bezoek aan de Webwinkel Vakdagen 2023.

Tips van JRNY & KING Software

Om ervoor te zorgen dat je op de dag van je beursbezoek niet als een kip zonder kop rondloopt hebben JRNY en KING Software een aantal voorbereidingstips voor je op een rijtje gezet. Leef je onderstaande tips na, dan maakt je optimaal gebruik van je beursbezoek! 

Tip 1: Bekijk het programma van sprekers

Wanneer je een meerdaagse beurs bezoekt en maar één dag aanwezig kan zijn, dan is het van belang je goed in te lezen in het programma. Bekijk op welke dagen jouw favoriete sprekers aanwezig zijn en beslis zo welke dag voor jou het meest interessant is om te bezoeken. Vervolgens kun je jouw agenda erop aanpassen dat jij die dag volledig aan de beurs kunt besteden.

Tip 2: Achterhaal het programma van je favoriete exposanten

Wil je naast lezingen bijwonen ook een bezoek brengen aan de stands van je favoriete exposanten? Achterhaal dan wat hun programma gaat zijn. Bij sommige exposanten is het namelijk nodig om een gesprek in te plannen. Plan deze afspraken zo in dat ze matchen met de lezingen die je wilt bijwonen.

Tip 3: Stippel je dag uit

Je weet nu welke dag je gaat, welke lezingen je wilt bijwonen en welke exposanten je wilt bezoeken. Maak een visuele tijdsplanning en stippel zo heel je dag uit. Je weet dan bij aankomst precies op welk moment je waar wilt zijn. Vergeet hierbij niet om tussendoor wat tijd vrij te houden om te pauzeren en vooral te genieten!

Tip 4: Ga netwerken

Beurzen vormen een belangrijke bron voor het verwelkomen van nieuwe professionals in jouw netwerk. Zo kun je nieuwe contacten leggen tijdens de lezingen of tijdens het bezoeken van de tientallen exposanten. Als extra bij deze tip: neem voldoende visitekaartjes mee én wissel ze uit!

Tip 5: Bedenk wat je wilt weten en maak notities

Zijn er specifieke vragen waarvoor je handvatten wilt hebben? Zorg dat je van tevoren een aantal vragen voorbereidt en stel ze aan de standvertegenwoordigers. Zij zijn er immers speciaal om vragen te beantwoorden en je te helpen. Tussen haakjes, het is ook nuttig om tijdens je bezoek aantekeningen te maken over interessante producten en/of diensten, contacten en lezingen. Zo krijg je een duidelijk overzicht van je beursdag.